Opkomst van alcoholarm bier: van limonade naar hippe smaken

In Nederland hebben we een rijke biercultuur, en de laatste tijd is er een opvallende trend gaande: de opkomst van alcoholarm bier. Wat ooit werd gezien als iets dat meer limonade dan bier was, is al jaren de grootste stijger in de biersector en het de normaalste zaak is om een alcoholarm bier te bestellen.

Variatie en kwaliteit

Alcoholarm betekent niet smaakarm. Integendeel, veel brouwerijen zijn begonnen met het ontwikkelen van hoogwaardige alcoholarme bieren met een breed scala aan smaken en aroma's. Van verfrissende pilsners tot fruitige IPA's, er is voor elk wat wils als het gaat om alcoholarm bier.

Nederland als voorloper

Nederland staat bekend om zijn biertraditie, en het is dan ook geen verrassing dat het land een van de voorlopers is op het gebied van alcoholarm bier. Met een groeiend aantal brouwerijen dat zich toelegt op het produceren van hoogwaardige alcoholarme bieren, is Nederland goed op weg om een belangrijke speler te worden in deze snelgroeiende markt.

Weg met het taboe

Vroeger (vroegahhh) was het laf en raar als je alcoholarm dronk. Het alcoholarm was niet te zuipen en was raar, maar tegenwoordig is het taboe weg als het gaat over alcoholarm of überhaupt de bob zijn.  Alcoholarm/vrij is hip en normaal en laten we dat ook zo houden!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.